Fuarın ziyaretçilerini Göksun standında ağırlayan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, bir taraftan Göksun’u anlatırken; bir taraftan da Göksun’un birbirinden eşsiz lezzetlerini ikram ediyor.
Fuarları, Göksun’un tanıtımı için bir araç olarak gören Başkan Aydın, memleket söz konusu olduğunda belediye olarak her alanda var olmaya çalışıyor.
Fuarda, Maraş Ana Haber’e konuşan Başkan Aydın, Göksun Belediyesi olarak her alanda var olmaya çalıştıklarını belirterek birlikte kalkınma vurgusu yaptı. Aydın, “Belediyenin sadece yerel yönetim anlayışıyla hareket etmesi bir şehri kalkındırmaz. Bir şehirde en önemli gelir kaynakları neyse onunla ilgili işlevsel olarak ve faaliyet olarak herkes elini taşın altına koyarsa; o şehirde bütüncül bir kalkınma, birlikte kalkınma sağlanır” dedi.
“GÖKSUN’UMUZU, ŞEHRİMİZİ MARKALAŞTIRMAYA GAYRET EDİYORUZ”
Özelde Göksun, genelde ise Kahramanmaraş’ın kalkınmasını sağlamak amacıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Hüseyin Coşkun Aydın, şöyle konuştu: “Bu kapsamda yerel yönetim olarak şehrimizi markalaştıracağımızı düşündüğümüz ve en önemli bahçe ürünümüz olan elmamızla Göksun’umuzu, şehrimizi markalaştırmaya gayret ediyoruz. Markalaşmayla beraber üreticilerimizin daha iyi gelir elde etmelerini hedefliyoruz. Diğer yandan Göksun’umuzun hem yaz hem de kış turizmine ev sahipliği yapan bir yayla kenti olduğunu buradaki insanlara anlatıyoruz. Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinden en önemli ve özellikli olan Göksun’umuzun her alanda tanıtmaya, geliştirmeye, dönüştürmeye ve değiştirmeye gayret ediyoruz. İnşallah, edebiyat yolu da bizim bu hedefimize ulaşmamızda çok ciddi manada katkı sağlayacak. Biz de hep beraber mutlu olacağız. Bu sene Göksun Elmamızda rekolte 55 bin ton idi. Bunun büyük bir bölümü yurtdışına gidiyor. Depolarımız, şu anda dolu. Yine esnafımızdan Göksun’da Elma Yetiştiricileri Birliği Başkanlığında, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün aracılığıyla, vatandaşlarımız Göksun Elması temin edebilirler.”
“SEYREK PEKMEZİ’NİN DE COĞRAFİ İŞARETİNİ ALMAYI PLANLIYORUZ”
Çok bilinmeyen ama Göksun için çok önem arz eden bir ürünümüz Seyrek Pekmezi’ne stantta sergilediklerini dile getiren Aydın, Seyrek Pekmezi’ne ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Ham maddesi olan bitki sadece bu bölgede Göksun ve etrafında yetişiyor. Bu bitki aynı zamanda bir şifa bitkisi. Fakat pekmez haline getirilmesi biraz zahmetli. Ekildikten sonra sonbaharda hasat edilir. Sonbaharda hasat edilir. Hasattan sonra değirmende yağıyla birlikte öğütülür. Elde edilen katı öğüntüyü üzüm ve dut pekmezi gibi pekmezlerle yoğrularak harika bir karışım haline gelir ve böyle tüketilir. Ancak Göksun’da, değirmende elde edilen bu öğüntüyü yağda kavurarak da tüketirler. Özellikle kahvaltıda çok tercih edilir. Ama Seyrek Pekmezi’nin raf ömrü daha fazladır ve şifa niyetine tüketilir. Özellikle kış aylarında hem soğuklara karşı çok koruyucu hem de tok tutan bir ürün. Ayrıca içinde Omega3 yağı barındırdığını da söyleyebilirim. Balık ile hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen yiyenler, balık tadı alıyor. Bu durum, bitkinin kendi özelliğinden ileri geliyor. Bundan dolayı bunu da çok önemsiyoruz ve önümüzdeki süreçte Seyrek Pekmezi’nin de Coğrafi İşaretini almayı planlıyoruz.”
Sayın Başkanım, bu güzel stand ve ilgi alakanız için çok teşekkürler. Çifti ve üreticilerimizin ellerine sağlık. Emekleri zayii olmasın inşallah.