• Künye
  • İletişim
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
21:29
Büyük Birlik Partisi ANKET
20:57
DEVA Partisi ANKET
20:24
Yeniden Refah Partisi ANKET
17:23
Yardımcıoğlu’ndan Depremzede Esnaflara Destek Çağrısı: Deprem, Nace Kodu Ayırt Etmeden Vurdu!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ahmet Davutoğlu: 6 Siyasi Parti Ortak bir aday konusunda mutabık
Siyaset
07 Mayıs 2022 - 18:01

Ahmet Davutoğlu: 6 Siyasi Parti Ortak bir aday konusunda mutabık

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Antalya programı çerçevesinde Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı için "Cumhurbaşkanlığı seçiminde 6 siyasi partinin genel başkanı ortak bir aday (belirleme) konusunda mutabık" şeklinde konuştu.

Siyaset
07 Mayıs 2022 - 18:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ahmet Davutoğlu: 6 Siyasi Parti Ortak bir aday konusunda mutabık
Davutoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Yörük Türkmen Festivali’nin açılışına katıldı. Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in daveti üzerine geldiğini aktaran Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanlığındaki görüşme sonrasında Antalya Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti. Davutoğlu, burada gündeme dair soruları yanıtladı.
Gündemdeki mülteci konusuna değinen Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin son dönemde ve önümüzdeki günlerdeki en önemli sorunlardan biri olduğunu vurguladı. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yaşanan tartışmada açık bir şekilde ortaya çıktığı gibi mülteciler sorunu Türkiye’de sosyal bir problem, bir gerilim haline dönüştürmek veya var olabilecek bir gerilimin içinde otoriterliği pekiştirmeye yönelik bir yaklaşımda görüyoruz.
Her şeyden önce Süleyman Soylu’nun açıklamalarını siyasi nezaket kuralları açısından, devlet tecrübesi ve açısından da son derece sakıncalı, siyasi ahlakla bağdaşmayan açıklamaları var diye değerlendiriyorum. İçişleri Bakanı’nın televizyon ekranlarında argoya kadar varan ifadelerle gündeme gelmesi doğru değil. Yapması gereken önemli bir suç ithamı olduğu için hukuki bir süreci başlatmasıdır."
"DİL DOĞRU DEĞİL"
Mülteci sorunun körüklenerek çözülmeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, şunları belirtti:
"Kimi zaman sessiz istila diyerek Türkiye’de böyle bir istilanın varlığı üzerinden kitlesel kitleleri karşı karşıya getirebilecek, sosyal gerilimlere sebebiyet verebilecek bir dil de doğru değil. Öncelikle mültecilerin kategorilerinin tasnifini doğru yapmak, her birisi için özel politika geliştirmek lazım.
Suriye’den gelen mültecilerin son yıllarda artmasının temel sebeplerinden birisi özellikle Halep’in düşmesinden sonra İdlib’den gelen göçler birtakım mülteci akınları olduğu gibi Birleşmiş Milletler Genel Konseyi’nin 18 Aralık 2015 yılında karar aldığı çözüm sürecinin işlememesidir.
Yani 7 yıl önce Suriye’de Birleşmiş Milletler Konseyi teminatıyla geçiş hükümeti kurulması karar altına alınmıştı. Bu hayata geçirilerek Türkiye buna öncülük ederek Suriye’de yeni bir dönemin başlamasını öncülük etmeli. Böyle bir dönemle birlikte bir barış ortamı içinde Suriyeliler ancak geri dönebilir. Ayrıca 2016’da Avrupa Birliği ile yaptığımız vize muafiyeti görüşmelerinde 1 milyon mültecinin Avrupa’ya gitmesi taahhüdü vardı. Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra bunun gereği yapılmadı."
"HER OPSİYONA AÇIĞIZ"
"Yeni iktidarın kurulması, hemen seçim olması" gerektiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, 6 parti genel başkanı olarak iş birliği mutabakatı imzaladıklarını belirterek, 29 Mayıs’ta yapılacak yeni toplantıda ev sahibi olacaklarını belirtti. Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanlığı seçiminde 6 siyasi partinin genel başkanı ortak bir aday konusunda mutabık. Günü geldiğinde adaylık konusunda çalışmalarımızı nihayetlendireceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisine girmekle ilgili yeni seçim yasasına göre ittifak içinde olmak ya da ayrı ayrı girmek gibi bir fark kalmadı.
Bu bağlamda kendi logomuz, kendi ismimizle girmeye öncelik veriyoruz. Ancak her opsiyona açığız. Bu bağlamda 6’lı iş birliği masası içerisinde daha farklı opsiyonlar gündeme gelebilir. Önemli olan Türkiye Büyük Millet Meclisine en fazla milletvekilini nasıl çıkaracağız sorusuna birlikte cevap bulmaktır."
 
# Ahmet Davutoğlu: 6 Siyasi Parti Ortak bir aday konusunda mutabık# Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
1
10 ay önce

1

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)
İlginizi Çekebilir
Büyük Birlik Partisi ANKET
Büyük Birlik Partisi ANKET
DEVA Partisi ANKET
DEVA Partisi ANKET
Yeniden Refah Partisi ANKET
Yeniden Refah Partisi ANKET
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi yarın
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi yarın
Son Haberler
Büyük Birlik Partisi ANKET
Büyük Birlik Partisi ANKET
DEVA Partisi ANKET
DEVA Partisi ANKET
Yeniden Refah Partisi ANKET
Yeniden Refah Partisi ANKET
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi yarın
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi yarın
Ata İttifakı seçime start verdi
Ata İttifakı seçime start verdi
Çok Okunan Haberler
Cengiz Holding kaybetti Ali Öztunç kazandı!
Cengiz Holding kaybetti Ali Öztunç kazandı!
Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Listesi
Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Listesi
MHP Listesinin En Dikkat Çeken İsmi Oldu
MHP Listesinin En Dikkat Çeken İsmi Oldu
Son Yorumlananlar
Onikişubat Belediyesi, gönül sofrasını Dönüklü Mahallesi’nde kurdu
Onikişubat Belediyesi, gönül sofrasını Dönüklü Mahallesi’nde...
Güngör: Her Gün 15 Bin Kişilik Gönül Sofrası Kuruyoruz
Güngör: Her Gün 15 Bin Kişilik Gönül Sofrası Kuruyoruz
Başkan Güngör, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kocaeli Çarşısı’nı Ziyaret Etti
Başkan Güngör, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kocaeli Çarşısı’nı...
Kahramanmaraş’ta balık tutmaya gitti canından oldu
Kahramanmaraş’ta balık tutmaya gitti canından oldu

Ana Sayfa
Gündem
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Magazin
Spor
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Safransoft